Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Groep 1-2b

GROEP12B

Leerkrachten:

A.E. Oskamp-Deelen

L.G.C. van der Heiden

Bij het thema 'bewegen is gezond' hoort natuurlijk ook een eigen sportschool. Helaas ontstaan tijdens het sporten ook wel eens blessures en vandaar dat er naast de sportschool ook een praktijk van de sportarts is gevestigd bij ons in de klas. Iedere dag wordt er hard gesport en ook regelmatig een bezoekje aan de sportarts gebracht ;)

Ook buiten zijn we sportief bezig... zo leren we hoe je moet dribbelen met een bal, op een doel moet schieten en doen we hardloopwedstrijdjes. 

Een sportieve groet uit groep 1-2b!

 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-1-2b#sigProId1289b089a1

Afgelopen week zijn we gestart met een nieuw thema: bewegen is gezond! Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de groente- en fruitafdeling bij de Plus. Hier werd ons van alles verteld over groente en fruit en mochten we ook fruit en groente kopen. In de klas hebben we veel verschillende soorten fruit en groente geproefd. En we hebben gemerkt: smaken verschillen ;). 

Maar... ALLE kinderen hebben heerlijk gegeten van de verschillende soorten fruit en groente!

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-1-2b#sigProIdae0ce58932

Als afsluiting van ons thema 'ik bouw een huis' zijn we naar de bouwspeeltuin in Rotterdam geweest. De kinderen hebben in groepjes hun eigen huis getimmerd. Wat zijn de huizen mooi geworden zeg... met een deur, ramen, gordijntjes enz.

Na het timmeren was er ook nog tijd om te spelen in de speeltuin. Wat een leuke manier om zo het thema af te sluiten!

 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-1-2b#sigProIde020f1c371

Nu we bijna klaar zijn met het bouwen van ons huis, gaan we nadenken over de binnenkant. Wat moet er op de muren komen? Kiezen ze voor verf of behang? Hoe leggen we de vloer in een huis? Met deze vragen gaan we naar winkel 'Verzijl' in Nieuw-Lekkerland. Wat hebben we daar veel geleerd zeg!!

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-1-2b#sigProId2c86b20a77

We zijn weer gestart met een nieuw thema: 'ik bouw een huis'. In onze klas staat de huishoek te koop en zijn we gestart met het bouwen van een nieuw huis. We beginnen met het metselen van de stenen en hierbij is het belangrijk dat de stenen allemaal even groot zijn en op de juiste manier opgestapeld worden. Wanneer de muren staan, gaat het dak van het huis erop. Wat een goede bouwvakkers hebben we in groep 1-2b zeg!

 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-1-2b#sigProId367c26a71f

Op donderdag 25 januari was de afsluiting van ons thema! Alle kinderen hadden thuis hun lievelingskleding uitgekozen en liepen stralend over de catwalk in het speellokaal. Sommige kinderen dachten van te voren dat ze het niet durfden... maar alle kinderen hebben het super gedaan!

Op de foto's kunt u mee genieten van deze leuke afsluiting!

 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-1-2b#sigProIdbec8cd6fbc

Ga naar boven