Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Groep 3b-4b

GROEP34B

Leerkrachten:

B. Kant

A. van Wijk

In de groep werken we op dit moment over het thema "wij bouwen mooie huizen'.  Met de hele klas zijn we afgelopen week op bezoek geweest bij Timmerbedrijf Rozendaal.  Als we aankomen hangt er een leuk bordje op de deur en voelen we ons erg welkom. Eenmaal binnen mogen de kinderen gaan zitten op echte stellingen en krijgen ze  van de opa van Ezra iets verteld over het gebruik van hout in de Bijbel en ontdekken de kinderen dat hout eigenlijk al heel erg lang bestaat. Hierna wordt de klas in tweeën verdeeld. De ene helft gaat mee naar boven naar het kantoor. Hier werkt de vader van Ezra, die een bouwkundig tekenbureau heeft. De vader van Ezra  heeft een mooie PowerPoint presentatie gemaakt waarin hij ons verteld wat een architect precies doet. De kinderen kunnen hier allerlei vragen aan hem stellen en dit doen ze graag. We zijn helemaal onder de indruk van de mooie tekeningen die de vader van Ezra op de computer maakt. De andere helft van de klas is in de werkplaats hard aan de klus. Ze maken mooie huisjes en worden hierbij geholpen door de opa en moeder van Ezra.  Aan het eind van de ochtend krijgt ieder kind als verassing een tas mee naar huis vol met leuke spulletjes zoals een hamer, lekkere gereedschapsdropjes, een bouwplaat etc. Wat boffen wij zeg! We kijken terug op een leuke en leerzame excursie en zijn dan ook erg blij met alles wat de ouders en opa van Ezra ze voor onze klas hebben gedaan. Het was top geregeld allemaal!! Hieronder kunt u de foto's bekijken van de excursie.

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-3b-4b#sigProIda28615ef4a

We zitten inmiddels alweer twee weken in groep 3-4b. Met elkaar hebben we al veel nieuwe dingen geleerd. Zo is groep 3 bezig met het leren van nieuwe woorden die te maken hebben met ons thema: We krijgen de bibbers van….. wilde dieren. Groep 4 is inmiddels ook gewend aan de nieuwe samenstelling van de groep en weten inmiddels al veel te vertellen over verschillende wilde dieren waarover zij al veel hebben gelezen.

Om meer over de wilde dieren te weten te komen zijn we vorige week dinsdag op excursie geweest naar Dierentuin Blijdorp. Genietend van het heerlijke weer hebben we met elkaar een erg leuke dag gehad in de dierentuin. Vooraf aan ons bezoek aan de dierentuin hadden we met de kinderen in de klas al verschillende dieren bekeken en een aantal vragen over de dieren gemaakt. Een aantal vragen stonden nog open voor de dierentuin en deze hebben we in de dierentuin met elkaar gemaakt. We hebben deze dag heel veel dieren gezien en veel nieuwe ideeën opgedaan voor ons thema. Zo hadden we in de klas het boekje gelezen over de kleine olifant Nhi Linh die in Blijdorp woont. Natuurlijk wilden we deze olifant ook in het echt bekijken en de kinderen reageerden dan ook erg enthousiast toen ze het kleine olifantje zagen.

Geniet mee met het mooie bezoek aan de dierentuin aan de hand van de volgende foto’s:

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-3b-4b#sigProId5e0ba31776

Ga naar boven