Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Groep 5a

GROEP5A

Leerkrachten:

J.N. Verhaar

P.H. Melse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, ja, de meivakantie zit er weer op en dat betekent voor ons ook weer een nieuwe start. Ik (Juf Pauline) heb er weer heel veel zin in om te beginnen en samen met juf Jolanda maken we er tot de zomervakantie nog een fijne tijd van met elkaar! Omdat de zon zo heerlijk schijnt en alle bloemen in bloei staan kan het natuurlijk niet anders dan dat ons laatste thema een natuurthema wordt.

We gaan met onze kaplaarzen de natuur in en bekijken daar allerlei verschillende dingen. Van sloten tot rivieren en ook de deltawerken komen voorbij! Ook kijken we een stukje terug naar de watersnoodramp en we ontdekken wat het betekent om in de polder te wonen. Een enorm leuk en leerzaam thema dus.

Houd de website in de gaten, want we zullen verschillende keren iets over ons thema erop zetten!

We werken al een tijdje over het thema:’’Bibbers in je buik’’.

Eerst hebben we het gehad over de bibbers die we kunnen hebben in de klas; een nieuwe juf, een nieuwe groep, voor sommige kinderen zelfs een nieuwe klas. We hebben met elkaar nagedacht over wat we kunnen doen om die bibbers weg te nemen. De kinderen kwamen met mooie dingen zoals: elkaar complimenten geven, nieuwe vrienden maken etc. Ook hebben we gekeken naar onze kernkwaliteiten. Hier zijn mooie sterren van gemaakt!

Daarna kreeg het thema een nieuwe wending en ging het over bibbers in boeken. We hebben allerlei activiteiten gedaan met spannende boeken. Ook zijn we een toneelstuk aan het voorbereiden voor de afsluiting. De pot waar uw ideetjes inmogen staat klaar hoor!!

 De laatste weken van ons thema gaat het nog een laagje dieper, namelijk: bibbers in de grond. Aardbevingen, vulkanen en tsunami’s worden nu onder de loep genomen, besproken en onderzocht. Al met al dus een ontzettend interessant thema.

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5a#sigProId5aa786b2af

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn hard op zoek naar een groepsmoeder. Wie wil in onze klas komen helpen? 

Gespannen, enthousiaste, vrolijke gezichten kwamen vorige week de klas binnen druppelen. We zagen dat ze er echt wel zin in hadden, maar het toch ook wel weer een beetje spannend vonden. Nu na bijna twee weken is de kop er echt af! Op de deur hangen ballonnen met de namen en de verjaardagen. Het is direct duidelijk: We zijn groep 5a!!!

Het thema heet: Bibbers in je buik. We hebben het in deze eerste fase van het thema vooral over bibbers in de klas. We hebben besproken wat er allemaal spannend kan zijn in groep 5. De kinderen waren open en eerlijk. Ook mochten ze een persoonlijk briefje aan de juf schrijven waarin ze konden verwoorden wat ze echt even kwijt wilden. We hebben ook nagedacht over oplossingen die onze bibbers weg kunnen nemen. Onze conclusie was dat we er vooral voor elkaar moeten zijn, elkaar complimentjes moeten geven, elkaar mogen helpen en zo proberen het voor iedereen gezellig te maken.

We leren elkaar beter kennen door allerlei spellen te doen, elkaar vragen te stellen en onze logeerrugtas mag elke week met iemand mee naar huis. Die vult hem dan met spullen die iets zeggen over wie hij of zij is. Dit wordt vrijdag dan in de klas gepresenteerd.

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5a#sigProId4fbc9f4ca3

 

 

 

 

Ga naar boven