Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Gespannen, enthousiaste, vrolijke gezichten kwamen vorige week de klas binnen druppelen. We zagen dat ze er echt wel zin in hadden, maar het toch ook wel weer een beetje spannend vonden. Nu na bijna twee weken is de kop er echt af! Op de deur hangen ballonnen met de namen en de verjaardagen. Het is direct duidelijk: We zijn groep 5a!!!

Het thema heet: Bibbers in je buik. We hebben het in deze eerste fase van het thema vooral over bibbers in de klas. We hebben besproken wat er allemaal spannend kan zijn in groep 5. De kinderen waren open en eerlijk. Ook mochten ze een persoonlijk briefje aan de juf schrijven waarin ze konden verwoorden wat ze echt even kwijt wilden. We hebben ook nagedacht over oplossingen die onze bibbers weg kunnen nemen. Onze conclusie was dat we er vooral voor elkaar moeten zijn, elkaar complimentjes moeten geven, elkaar mogen helpen en zo proberen het voor iedereen gezellig te maken.

We leren elkaar beter kennen door allerlei spellen te doen, elkaar vragen te stellen en onze logeerrugtas mag elke week met iemand mee naar huis. Die vult hem dan met spullen die iets zeggen over wie hij of zij is. Dit wordt vrijdag dan in de klas gepresenteerd.

 

 

 

 

Ga naar boven