Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Groep 5b-6b

GROEP56B

Leerkrachten:

G.J. Blok

C.N. van Andel

Hierbij alweer de laatste foto's van dit schooljaar! We hebben nog heel erg genoten en geleerd van allerlei dingen. Dat zult u zeker zien op de foto's! 

 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5b-6b#sigProId0c365f3d36

Het is al even geleden maar hierbij nog de foto's van het koningsontbijt en de koningsspelen. 

Na de vakantie zijn we begonnen met een nieuw thema: "Met je kaplaarzen aan de natuur in..." 

We zijn begonnen met het maken van 2 kleine moestuintjes die we zelf gaan verzorgen!

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5b-6b#sigProId2c819ba37e

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5b-6b#sigProIddab85c49f5

 

Excursie Dordrecht

Toen we in Dordrecht waren hebben we heel veel gedaan bijvoorbeeld: Bijvoorbeeld een fotospeurtocht. We waren in een straat. En daar stond een gevelhuis met een trapgevel die er heel er heel er op leek. Maar het was hem niet want er stonden poppetjes op het huis. Maar die stonden niet op de foto en het was het verkeerde huisnummer. Toen we weer even gelopen hadden zagen we een huis met wel het goede huisnummer maar het huis leek er helemaal niet op. Toen we nog een stukje hadden doorgelopen kwamen we de winkel van Ulas ’s moeder dat was heel leuk

 

Van Lea

 

Wij groep 5/6b zijn op excursie geweest naar Dordrecht. We gingen met de waterbus. Wegingen oude foto´s bekijken en nieuwe foto´s maken. we zijn ook bij de grote kerk geweest. We moesten heel stil zijn, we moesten ook dingen natekenen. Er waren ook graven in de kerk em daar liep je eigenlijk op. En daarna gingen we weer naar school. 

Groetjes Sifra

 

Excursie  Dordrecht

 

Eindelijk is het zo ver. We gaan naar Dordrecht. Ik ga voor de eerst met de waterbus. Daar komt de waterbus al. Ik mag van Lea in het hoekje zitten. Dan zijn we er. Als we uit de waterbus stappen, komt de anderen groep er al aan lopen. We gaan op pad. We beginnen met de fotospeurtocht . als we op het plein komen gaan we eten en drinken. Na nog een stuk lopen komen we bij de kerk aan. Ik maak met Lea een foto van de glas in lood ramen. Daarna gingen we weer terug naar school met de waterbus.

Groetjes Anneliene 

Wat hebben we de afgelopen weken hard gewerkt en heel veel fijne momenten met elkaar gehad! We kijken terug op een heel fijn kerstfeest met elkaar! Donderdagochtend bakten we nog koekjes in de klas, voor onszelf en voor een ander. En nu is het heerlijk vakantie....en daar zijn wij en de kinderen echt even aan toe! We wensen jullie allemaal heel gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2018 toe! Na de vakantie hopen we elkaar weer in goede gezondheid en met nieuwe energie te ontmoeten! Fijne vakantie! 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5b-6b#sigProId4d9f1e1170

Vandaag kregen we les van de kinderen uit groep 6a. Handig want zij hebben hetzelfde thema! Iedereen had een mooie les voorbereid, wij maakten aantekeningen en zo leren we van elkaar! Dat is mooi! Bedankt groep 6a!

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5b-6b#sigProId3ed614c01f

 

Eindelijk de foto's van onze geweldige afsluiting van het thema: "bibbers in je buik'. 

We hebben een spannend toneelstuk gespeeld. "De verdwenen zakken meel" 

De kinderen hebben er hard aan gewerkt, samen met de leerkrachten en de groepsmoeders. Het resultaat was geweldig! 

Geniet nog na van de foto's! 

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5b-6b#sigProId0a58158260

Ga naar boven