Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Groep 5b-6b

Leerkrachten:

G. Pot

J. N. Verhaar

Groep 6a is terug gegaan in de tijd. We kwamen eerst in de Oudheid terecht, bij de Grieken. Later kwamen we bij de Middeleeuwen uit. Middenin het thema konden de kinderen kiezen voor een knutselopdracht over kloosters en monniken. Ze gingen enthousiast aan de slag met inkt, verf, karton, papier en Lego. De betrokkenheid was groot en de eindresultaten zijn prachtig geworden!

View the embedded image gallery online at:
https://deschakelsmdb.nl/groepen/groep-5b-6b#sigProId6c3e56f007

Ons eerste thema in groep 6 was 'Uit de kunst'. We zijn begonnen met het kijken naar verschillende kunstvormen. Beeldhouwkunst, muziek en dichtkunst kwamen voorbij. Daarna hebben we ons verdiept in de persoon en het leven van Leonardo da Vinci. We hebben veel over hem geleerd en dat was in ons museum goed te zien. Daarna kozen alle kinderen een kunstenaar of een kunstonderwerp en gingen ze samen aan de slag met hun eigen onderzoek. Het was prachtig om te zien hoe iedereen samenwerkte en uiteindelijk tot een mooi resultaat kwam. Boeken en Internet waren prima bronnen. Veel ouders kwamen ook een kijkje nemen en konden meedoen met een creatieve opdracht of met het onderzoek waar hun kinderen mee bezig waren. Mooi om te zien hoe ouders er nu samen met de kinderen indoken. 

Bij de afsluiting werden de kinderen van de bovenbouwgroepen uitgenodigd in ons museum. Zij maakten onder andere kennis met beeldhouwkunst, de uitvindingen van Leonardo da Vinci, Piet Mondriaan, Michelangelo, moderne kunst en nog veel meer. Het was een leuk en leerzaam thema voor iedereen. 

Nieuws uit onze groep

Ga naar boven