Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Groep 7b-8b

Leerkrachten:

J. Offermans

P.H. Melse

 

Na al die lessen over verschillende landen, hebben wij zoveel geleerd dat we graag wat met onze kennis willen doen.

Onze klas had het idee om een soort vragenbureau te starten dus….

Wij gaan een

REIS-INFORMATIE-CENTRUM beginnen.

Heeft u een vraag over een bepaald werelddeel kom dan naar ons!!

Wij nemen u aan de hand, wijs op reis naar ieder land.

 Onze naam:  

WERELDWIJD DESKUNDIGHEID

In dit centrum willen we heel graag informatie geven over alle werelddelen. 

Iedere afdeling bestaat uit een werelddeel.

Om uw vraag aan ons door te geven kunt u ons:

Mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bellen: 06- 45257210

Langskomen: Voor ons lokaal staat een brievenbus.

De officiële opening vindt plaats op D.V. 28 oktober

Wilt u eens een kijkje nemen in ons reis-informatie-centrum?

Vanaf 28 oktober kunt u meestal aan het einde van de middag wel even om het hoekje kijken. We hebben een wachtkamer waar u anders even kunt wachten in de klas en voor andere opties: zie openingstijdenbord.

Vriendelijke groeten,

Namens WERELDWIJD  DESKUNDIGHEID

Groep 7/8b, de mees en de juf!

Na een heerlijke zomervakantie stonden de meeste kinderen op 2 september weer te popelen om naar school te gaan. Maar toch is het ook altijd spannend. Een nieuwe meester en juf. Voor groep 8 is dit het laatste jaar op de Schakel, dus dat is extra spannend. De eerste dagen deden we veel spelletjes en activiteiten om te kunnen wennen. Ook mochten de kinderen een brief schrijven met als titel: Lieve juf/mees... Daarin nodigden we hen uit om alles op te schrijven wat ze belangrijk vonden voor ons om te weten over hen. Bijzonder om te zien hoe open en eerlijk kinderen zijn. 
 
Inmiddels zijn we al 4 weken bezig en leren we elkaar steeds beter kennen. We zijn enorm hard bezig om een fijne, veilige sfeer te creëren waarbij we rekening houden met wat iedereen nodig heeft. Zo doet de meester veel met kernkwaliteiten en heeft de juf via verschillende Bijbelstudies al veel open gesprekken gevoerd.
 
Ook zijn we al volop bezig met het thema van de kinderboekenweek: Reis je mee? Voor ons heet dit thema: Traveling around the world.  Zo zijn we via de Alpen naar Afrika gereisd. Daar hebben we geleerd over de verschillende landschappen, de cultuur, de grote verschillen tussen arm en rijk. Ook de slavernij is uitvoerig besproken. Inmiddels zijn we via een enorme zware reis aangekomen in het Himalayagebergte. We proberen de stad Lhasa in te komen, die in Tibet ligt. Maar omdat dit de verboden stad is, wordt dat nog spannend. En wat is de rol van de Chinezen geweest? China is een land waar we ook zeker nog naar toegaan.
 
We werken met elkaar toe naar een informatiebureau. De kinderen hebben een werelddeel gekozen dat ze erg interessant vinden en meer van willen weten. Binnenkort wordt ons bureau: 'WERELDWIJD DESKUNDIGHEID' geopend en daar krijgt u zeker meer over te horen.
 
Op de foto's kunt u zien wat we allemaal al hebben gedaan!
 
Veel kijkplezier!

Nieuws uit onze groep

Ga naar boven