Een warm hart voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs

Het thema waar wij ons komende weken in gaan verdiepen is ‘Van hier tot Tokio’. We denken met elkaar na over verschillende wereldmachten, namelijk Amerika, Israël, China en Rusland.

We zijn het thema begonnen met verschillende startactiviteiten en vandaag zijn we de keuken ingedoken! Wie aan Amerika denkt, denkt niet alleen aan Trump, maar ook aan de MacDonalds, aan popcorn en aan heerlijke sandwiches. Als startactiviteit wilden we iets doen met dit Amerikaanse eten. Dit viel perfect te combineren met het thema waar de onderbouw op dit moment over werkt: Eten in het restaurant.

 

Vrijdagochtend heeft groep 8a in een half uur tijd het lokaal omgebouwd tot een heus restaurant: de tafels werden gedekt met mooie servetten, bloemetjes en kaarsjes; de menukaarten werden ontworpen en geprint; er werden sandwiches, popcorn, smores en pancakes gemaakt; er stond limonade klaar; er waren twee gitaristen die voor live-muziek zorgden en twee leerlingen zorgden voor wat informatie en foto’s over ons thema.

 

Het enige wat nog ontbrak aan ons restaurant waren de gasten. Gelukkig kwamen deze gasten al snel: drieëntwintig enthousiaste kinderen uit groep 2/3 kwamen vrolijk en enigszins onder de indruk ons restaurant binnen. Iedere groep 8-leerling was gekoppeld aan een of twee kinderen uit groep 2/3. De groep 8 leerling zorgde ervoor dat het zijn of haar leerlingen aan niets ontbrak. Al snel zaten de kinderen te genieten van een echt Amerikaans hapje, onder het genot van relaxte live-muziek door Talitha en Jemima. Toen alle kinderen klaar waren met eten heeft Hosna hen iets verteld over ons thema en over Amerikaans eten. Na het eten kregen alle gasten een rekening en mochten ze met echt nepgeld afrekenen bij de kassa. Hierna hebben de gasten ons restaurant weer verlaten.

 

Zowel groep 8 als groep 2/3 kijken terug op een super leerzame en gezellige ochtend!

 

 

Ga naar boven